Back to All Events

Aliveness Summer Retreat: Inner Radiance (NL)


Do you want to feel ALIVE?
Are you ready to experience your divine nature?
Do you dare to shine your inner light?


Deze tantra retreat vindt hartje zomer plaats en staat daarmee in het teken van licht! Gevoed door de sprankelende uitnodiging van de zomerse levens-pracht onderzoeken we onze eigen levenskracht en hoe die door eenieder van ons stroomt. Waar ligt jouw kracht verborgen en wat weerhoudt je ervan oogverblindend te stralen? Welke angst kom je tegen als je werkelijk naar binnen kijkt? Welke gordijnen schuif jij voor de zon?

We nodigen je uit het licht binnen te laten, in te ademen en uit te stralen.
Kom met een groep mooie mensen jezelf verdiepen met oefeningen, meditaties en rituelen uit de tantrische traditie. We zoeken de verwondering over dit magische leven op, in contact, op jezelf, in stilte en in uitbundigheid.

Gedurende de zeven dagen word je meegenomen op reis naar binnen en naar buiten. We onderzoeken de structuren waarin we van tijd tot tijd ‘vastkleven’; overtuigingen, conditionering, patronen. Wat stopt je om vrij te zijn? Wat haalt je uit het hier en nu? Wat heb je nodig om jezelf en de ander te ontmoeten in je goddelijke stroom?

Loslaten. Afpellen. Overgave. Vertrouwen. Vieren!

My Brilliant Image -
One day the sun admitted,
I am just a shadow.
I wish I could show you
The Infinite Incandescence
That has cast my brilliant image!
I wish I could show you,
When you are lonely or in darkness,
The astonishing Light
Of your own Being!
~ Hafiz (‘I Heard God Laughing’)

Wij (Chris van der Weide en Bart-Jan Dokter) creëren en begeleiden deze meerdaagse tantra-retreat. Vanuit onze passie voor zelfexploratie, het wonderlijke lijf en de goddelijke geest.
We maken gebruik van beweging, partner-oefeningen, meditatie, stilte en rituelen om je mee te nemen op reis. Door middel van expressie en ervaring onderzoeken we intimiteit, kwetsbaarheid, seksualiteit, grenzen en wensen in rauwe eerlijkheid. Dit alles om het innerlijke bewustzijn tastbaar aan het licht te brengen, om meer ruimte te maken voor het ontvouwen van onze ware natuur.

☆ WIE zijn Chris en Bart-Jan?

Chris van der Weide studeerde in Nederland op de toneelschool en voltooide in Londen haar Master in Somatic Dance. Op dit moment pendelt ze op en neer tussen Nederland en Mexico, waar ze bij een tantrische yoga community woont en werkt. Haar onderzoek richt zich op de ontmoeting tussen binnen en buiten, boven en beneden, het aardse en het alles, jezelf en de ander. ‘Het tantrische pad heeft mijn paradigma veranderd en iedere stap op dit pad lijkt alles weer door elkaar te schudden op een manier die alles verscheurend is en gelijktijdig verrukkelijk bevrijdend.’

Bart-Jan Dokter bewandelt nu een jaar of 7 met enthousiasme het Tantra-pad. ‘Wat ik zo fijn vind aan Tantra is dat het je een breed scala aan ingangswegen biedt om onderzoek te plegen naar hoe en waarom je beweegt. Het meer en meer bewust worden van mezelf in alle facetten heeft er toe geleid dat ik een veel vrijer en rijker mens ben geworden. Minder leven vanuit angst, meer staan voor wie ik ben, meer zien hoe groots en wonderlijk het leven is.’ Op dit moment volgt hij de Tantra Training bij Centrum voor Tantra, is hij begeleider van tantra- en massage-workshops, masseur en organisator van PLAY!

WAT zeggen deelnemers over ALIVENESS retraites?
☆ “Alleen maar liefde. Meer gekregen dan ik had durven dromen. Onbeschrijfelijk. Verslavend.” ~ Sanne
☆ “Een grote reis van de liefde. Pijnlijk, zacht, verscheurd, helend. Compleet.’ ~ Ben
☆ “Wow! Meer! Zalig, vrij, diep geraakt. Breaking boundaries.. Niet in een paar woorden te omschrijven.” ~ Nina
☆ “Dank jullie wel! Ik heb in zo’n kleine tijd gigantisch grote stappen kunnen zetten in mijn persoonlijke proces!” ~ Dirk
☆ “Briljant. Herboren! Ja, echt! Intens, verbindend, ontspannend, grensverleggend” ~ Erik
☆ “Levendigheid is onvoorwaardelijk” ~ Miriam


WAT zeggen deelnemers over Chris en Bart-Jan?

ALIVENESS mini Retreat: Embracing our Sexual Nature 2018 →
☆ “Samen staan jullie zo authentiek naast elkaar. Een mind-blowing mooie dans in balans. Ik voelde mij veilig en gezien en geliefd door jullie, pracht mensen.” ~ Anke
☆ “Veilig, toegewijd, echt, know-how, kwetsbaar, practising what you preach. Alive.” ~ Linda

ALIVENESS Winter Retreat 2017-2018 →
☆ “Waanzinnig! Rust, humor, wijsheid, kracht, moed, creatiepower, helderheid, lachen, structuur, topduo.” ~ Frank
☆ “Separate and together, you were great! Bart-Jan: sweet, calm, reliable, the big rock in the middle of the sea. Chris: Wow, what a woman! Free, sensitive, sensual. Strong Shakti. Together, you are a great combo… The work of a rock in the ocean and a sweet warm breeze. Does that make sense?” ~ Severine

ALIVENESS Summer Retreat 2017 →
☆ “Ik heb jullie als echt, geduldig, gelijkwaardig en liefdevol ervaren” ~ Jori
☆ “Fantastisch. Authentiek. Echt. Alles met veel zorg en aandacht. Jullie weten echt waar het over gaat. Jullie zien me, de groep. Overzicht & Presence. Een ontzettend veilige bedding biedend. Bovenal jezelf, jullie zelf. Dat is waar Tantra voor mij over gaat. Zo helder!!” ~ Miriam

PRAKTISCH:
Om je aan te melden voor deze retreat stuur je een mail naar bj.dokter@nimata.nl. Je krijgt dan een intakeformulier dat we je vragen in te vullen en terug te mailen. We streven naar een jonge gebalanceerde groep op het vlak van ervaring en een evenwichtige verdeling tussen mannen en vrouwen.

☆ WANNEER?
Vanaf vrijdag 19 juli 2019, entree om 17:00,
gezamenlijk diner om 18.00.
Tot en met donderdag 25 juli 2019, vertrek om 17:00.

☆ WAAR?
De retreat vind plaats in het pittoresque Hei- en Boeicop, midden in de Brabantse weidse velden. Laaf je aan de natuur, voel je verwend met heerlijk biologisch eten en ontspan in het warme bad dat we samen creëren.

☆ BIJDRAGE*:
EARLY Bird (t/m 30 april) : € 665,-
NORMAL Bird (t/m 31 mei): € 725,-
LATE Bird (t/m 19 juli): € 785,-
*Inclusief eten en slapen en verwennerij en awesomeness. ;)
LET OP - Er zijn enkele budget tickets beschikbaar, mail ons voor de mogelijkheden.

DISCLAIMER --> In principe is deze retreat voor iedereen geschikt die bereid is een avontuur aan te gaan. In de retreat zullen we o.a. werken met thema's als ‘het lichaam’ en ‘seksualiteit’. Binnen de oefeningen en meditaties zullen geen expliciete seksuele handelingen verricht worden. Naaktheid is soms voor de hand liggend, bijv. bij massage, maar nooit verplicht. Er is altijd ruimte om je grenzen aan te geven. We stellen voorop dat iedereen trouw kan blijven aan zichzelf en zullen daarin ondersteunen.

- Aanmelding en vragen via bj.dokter@nimata.nl -