Back to All Events

Aliveness Winter Retreat: Rite of Passage (NL)


- Aanmelding en vragen via bj.dokter@nimata.nl -

Want to feel ALIVE? 
Tijd om los te laten wat je niet meer dient?
Ruimte te maken voor dat wat wil groeien en bloeien vanuit de vruchtbare aarde? Waar hou je nog aan vast? Hoe proeft vrijheid werkelijk? 

We nodigen je uit om met een groep mooie mensen jezelf verdiepen met oefeningen, meditaties en rituelen uit de tantrische traditie. We zoeken de verwondering over dit magische leven op, in contact, op jezelf, in stilte en in uitbundigheid. In de geborgenheid van de winterse kou en pracht, vieren we de intensiteit en verstilling van het bestaan.

Deze retreat vindt plaats over nieuwjaar en staat daarmee in het teken van loslaten, overgang en transformatie. Gedurende de zeven dagen word je meegenomen als ware het een ‘rite of passage’. 

We onderzoeken eerst de structuren waarin we van tijd tot tijd ‘vastkleven’; overtuigingen, conditionering. Wat stopt je om vrij te zijn? Wat haalt je uit het hier en nu? Loslaten. Afpellen. Overgave. Vertrouwen.
Dan bundelen we de krachten om gezamenlijk de viering van het bestaan vorm te geven. We staan de chaos toe, maar ook de loepzuivere helderheid, de weerstand en de versmelting.
Om de retreat af te sluiten en het jaar te starten met een ‘nieuwe’ blik; Leegte, Goddelijkheid, Liefde, Alles. 
De vlucht van de Fenix.


“Try not to resist the changes that come your way. Instead let life live through you. And do not worry that your life is turning upside down. How do you know that the side you are used to is better than the one to come?”
― Rumi


HET ALIVENESS TEAM →

Wij (Chris van der Weide en Bart-Jan Dokter) creëren en begeleiden deze meerdaagse tantra-retreat. Vanuit onze passie voor zelfexploratie, het wonderlijke lijf, de fascinerende geest en onze Goddelijke natuur. We maken gebruik van teachings, meditaties, ademwerk, partner-oefeningen, stilte en rituelen om je mee te nemen op reis. Door middel van expressie en ervaring onderzoeken we intimiteit, kwetsbaarheid, levendigheid en vergankelijkheid in rauwe eerlijkheid. Dit alles om het innerlijke bewustzijn tastbaar aan het licht te brengen, om meer ruimte te maken voor het ontvouwen van onze ware natuur.

Chris van der Weide:

Chris studeerde in Nederland op de toneelschool en voltooide in Londen haar Master in Somatic Dance. Ze heeft de afgelopen jaren met toewijding tantra en stilte onderzocht door te wonen en werken bij een tantrische / non-dual community in Mexico. Momenteel biedt ze via Open Heart Encounters workshops en retraites aan die zich kenmerken door de uitnodiging te omarmen wat er is. ‘Het tantrische pad heeft mijn paradigma veranderd en iedere stap op dit pad lijkt alles weer door elkaar te schudden op een manier die alles verscheurend is en gelijktijdig verrukkelijk bevrijdend.’ 

Bart-Jan Dokter:
Bart-Jan bewandelt nu een jaar of 7 met enthousiasme het Tantra-pad. ‘Wat ik zo fijn vind aan Tantra is dat het je een breed scala aan ingangswegen biedt om onderzoek te plegen naar hoe en waarom je beweegt. Het meer en meer bewust worden van mezelf in alle facetten heeft er toe geleid dat ik een veel vrijer en rijker mens ben geworden. Minder leven vanuit angst, meer staan voor wie ik ben, meer zien hoe groots en wonderlijk het leven is.’ Op dit moment volgt hij de Tantra Training bij Centrum voor Tantra, is hij begeleider van tantra- en massage-workshops, masseur en organisator van PLAY!

WAT zeggen deelnemers over ALIVENESS retraites?
☆ “Alleen maar liefde. Meer gekregen dan ik had durven dromen. Onbeschrijfelijk. Verslavend.” ~ Sanne
☆ “Een grote reis van de liefde. Pijnlijk, zacht, verscheurd, helend. Compleet.’ ~ Ben
☆ “Wow! Meer! Zalig, vrij, diep geraakt. Breaking boundaries.. Niet in een paar woorden te omschrijven.” ~ Nina
☆ “Dank jullie wel! Ik heb in zo’n kleine tijd gigantisch grote stappen kunnen zetten in mijn persoonlijke proces!” ~ Dirk
☆ “Briljant. Herboren! Ja, echt! Intens, verbindend, ontspannend, grensverleggend” ~ Erik
☆ “Levendigheid is onvoorwaardelijk” ~ Miriam 

WAT zeggen deelnemers over Chris en Bart-Jan?
☆ “Samen staan jullie zo authentiek naast elkaar. Een mind-blowing mooie dans in balans. Ik voelde mij veilig en gezien en geliefd door jullie, pracht mensen.” ~ Anke
☆ “Veilig, toegewijd, echt, know-how, kwetsbaar, practising what you preach. Alive.” ~ Linda 
☆ “Waanzinnig! Rust, humor, wijsheid, kracht, moed, creatie power, helderheid, lachen, structuur, topduo.” ~ Frank 
☆ “Separate and together, you were great! Bart-Jan: sweet, calm, reliable, the big rock in the middle of the sea. Chris: Wow, what a woman! Free, sensitive, sensual. Strong Shakti. Together, you are a great combo… The work of a rock in the ocean and a sweet warm breeze. Does that make sense?” ~ Severine 
☆ “Ik heb jullie als echt, geduldig, gelijkwaardig en liefdevol ervaren” ~ Jori
☆ “Fantastisch. Authentiek. Echt. Alles met veel zorg en aandacht. Jullie weten echt waar het over gaat. Jullie zien me, de groep. Overzicht & Presence. Een ontzettend veilige bedding biedend. Bovenal jezelf, jullie zelf. Dat is waar Tantra voor mij over gaat. Zo helder!!” ~ Miriam

PRAKTISCH →


Om je aan te melden voor deze retreat stuur je een mail naar bj.dokter@nimata.nl. Je krijgt dan een intakeformulier dat we je vragen in te vullen en terug te mailen. We streven naar een jonge gebalanceerde groep op het vlak van ervaring en een evenwichtige verdeling tussen mannen en vrouwen.

WANNEER?

Vanaf donderdag 27 december 2017, 15:30
Tot woensdag 2 januari 2018, 17:00

WAAR?
De retreat vindt plaats in het pittoresque Hei- en Boeicop, midden in de Brabantse weidse velden. Laaf je aan de natuur, voel je verwend met heerlijk biologisch eten en ontspan in het warme bad dat we samen creëren.

BIJDRAGE*:
EARLY Bird (t/m 7 november) : € 645,-
LATE Bird (t/m 26 december): € 705,-
*Inclusief eten en slapen en verwennerij en awesomeness. ;)

DISCLAIMER
--> In principe is deze retreat voor iedereen geschikt die bereid is een avontuur aan te gaan. In de retreat zullen we werken met thema's als ‘het lichaam’ en ‘seksualiteit’. Binnen de oefeningen en meditaties zullen geen expliciete seksuele handelingen verricht worden. Naaktheid is soms voor de hand liggend, bijv. bij massage, maar nooit verplicht. Er is altijd ruimte om je grenzen aan te geven. We stellen voorop dat iedereen trouw kan blijven aan zichzelf en zullen daarin ondersteunen.

- Aanmelding en vragen via bj.dokter@nimata.nl -